Referat/Blogg

25. nov, 2020

Kortvandring med RPG.

13 glada pensionärer deltog i dag i RPG:s korta vandring i Bastasjö. Vinden var ljummen och en del solglimtar lyste fram på himlen. En fin vandring med god social gemenskap.

Kaffet med de medhavda läckerheterna smakade ljuvligt.

Vandringen avslutades med att Ivar Karlstrand delade med sig några glimtar från Stanley Jones bok "Sju ting som livet lärt mig "

Nästa onsdag träffas vi igen i Bastasjö

Tack Lars Boman och Sören Hedmark för initiativet till dessa träffar.

12. nov, 2020

Vid Karlskrona RPG förenings sista cafégemenskap för denna termin delade Ulla Karlstrand med sig några tankar och minnen från sin annorlunda och upplevelserika barn och ungdomstid.
Ingvar Olblad sjöng några sånger från 50-talet.

Tyvärr måste vi ställa in denna gemenskap tills vidare på grund av smittorisken.
 
Ulla Karlstrand
4. nov, 2020

Till onsdagens cafégemenskap kom en stor skara RPG- are för att lyssna till Lotta Löfvenbergs intressanta upplevelser från sin kärlekfulla barn och ungdomstid på Korpralsgatan på Bergåsa. 

Föredraget varvades med unison sång från Sånger och Psalmer.

Ingvar Olblad framförde en av sina underbara sånger och Ulla Karlstrand läste upp ytterligare en av de noveller som kommit in till Seniorpostens novelltävling.

Nästa onsdag delar Ulla Karlstrand med sig av några glimtar från sitt liv.

Välkomna !

Ulla Karlstrand

28. okt, 2020

RPG:s cafégemenskap samlades denna onsdag på Nellys café.
Intresset var stort och lokalen fylldes snabbt till sista plats. Vi fick ett fint mottagande och njöt av gott kaffe med utsökta bakverk. Denna gång fick vi åter ta del av ett av bidragen i Seniorpostens novelltävling och Ivar Karlstrand kåserade kring Allhelgonahelgens budskap och Halloweens historiska bakgrund.Nästa onsdag samlas vi till cafégemenskap kl.14.00 i Mariedalskyrkan med eget medtaget fika.
Lotta Löfvenberg berättar då några minnen från sin barndom på Bergåsa.

Välkomna !

Ulla Karlstrand.

22. okt, 2020

Vid RPG s Cafégemenskap i Mariedalskyrkan fick vi denna onsdag åter samlas till rik social gemenskap medan vi njöt av vårt medhavda fika.

Samtalen varvades med diverse information, bl.a. om den pågående novellpristävlingen i Seniorposten, där temat är gemenskap och bidragen skall vara tidningen tillhanda senast den 30 oktober. Juryn väljer ut två noveller som publiceras i Seniorposten nr 5 2020 och nr 1 2021.
Deltagaren fick också ett litet smakprov på noveller som redan skickats in.

Ingvar Olblad bjöd därtill på några sånger från sin rika sångskatt.

Nästa onsdag samlas vi på Nellys café kl. 14 .00

Välkomna med då.

 

Ulla Karlstrand.