Referat/Blogg

23. sep, 2020

Onsdagen den 23 sept. hade RPG i Karlskrona två aktiviteter på programmet.

På förmiddagen hade vi en stadsvandring med världsarvsguiden Christer Karlsson . Ett 20 tal kom med på denna vandring, som gick från stortorget ner till Marinen. Under vandringen berättade vår guide mycket inspirerande om hur det planerades inför byggandet av Karlskrona.

Ulla Karlstrand.

23. sep, 2020

 

På onsdsageftermiddagen samlades ett 20 tal RPG.are till dagens cafégemenskap.  Solen värmde gott då vi satt i grönområdet vid Mariedalskyrkan och njöt av det medhavda fikat.

Dagens föreläsare var Ove Wallin som på ett mycket humoristiskt sätt delade med sig några episoder från sitt liv. Ingvar Olblad sjöng några sånger från sin ungdom.

Nästa onsdag samlas vi på nytt och då får vi lyssna till Gudrun och Lennart Karlsson som sjunger för och med oss.

Välkomna !

17. sep, 2020

RPG föreningens veg. matlagningskurs startade höstterminen med en utflykt till Utlängan. 

Efter en båttur med båten Ungskär till Stenshamn fortsatte färden med en passagerarvagn efter en traktor till Utlängan där vår kursledare Asta Carlsson tog välkomnande emot oss.

En smakfull skärgårdslunch serverades som avslutades med gott kaffe med ljuvlig citronpaj.

En härlig rundtur på klipporna på Utlängan och en guidad tur på Stenshamn fick bli avslutningen på vår fina och soliga skärgårdstur innan båten Ungskär tog oss tillbaka till Yttre Park.

Allas vårt stora tack riktas till dig Asta Carlsson för din stora generositet.

Ulla Karlstrand

16. sep, 2020

I denna soliga och varma sensommardag samlades ett 25 tal RPG are till dagens cafégemenskap  i gröngräset utanför Mariedalskyrkan. Innehållet i den medhavda kaffekorgen smakade ljuvligt medan solen värmde kinden och vinden svepte ljummen omkring.

Karin Hartler delade med sig några tankar om hur hon inspirerats till att skriva lyrik. Hon gav oss också lite smakprov från sin lyriksamling.

Nästa onsdag samlas vi igen och då kommer Ove Wallin att berätta om några episoder från sitt innehållsrika liv.

Välkomna !

Ulla Karlstrand

9. sep, 2020

Till RPG föreningens café-gemenskap denna onsdag i Mariedalskyrkan kom ett 20 tal RPG-are för att dela några tankar med varandra medan vi njöt av det medhavda fikat.

Denna eftermiddag fick vi lyssna till Ulla Fredriksson som delade med sig av sin varierande och intressanta andliga resa. Hennes berättelse varvades med sång till eget gitarrackompanjemang. Det blev ett personligt och mycket uppskattat vittnesbörd.

Vi ser fram emot nästa onsdags café-gemenskap då Karin Hartler kommer att förmedla några personliga tankar och ge oss smakprov från sin lyriksamling.

Välkomna!

Ulla Karlstrand