Ordförande har ordet!

Äntligen ser det ut att börja ljusna. Dagarna har blivit längre och ljusare, vaccinationerna har börjat och snart har vi alla fått skydd så vi vågar samlas igen. Lyssnade just nu till Folkhälsomyndighetens presskonferens där man vågade sig på en något positiv ton och rapporterade klar minskning av antalet nyinsjuknade liksom antalet inlagda på sjukhus. Det kändes omedelbart som att det kommer att bli ett slut på isoleringen av oss 70+ och vi kan samlas igen till de vanliga aktiviteterna. 

Vi har skickat ut ett program för våren 2021 men hoppas att kunna komplettera det så snart restriktionerna tas bort. Tyvärr kan vi ju inte hålla vanligt årsmöte men alla årsmöteshandlingar har skickats till samtliga medlemmar. Vi hoppas att så många som möjligt läser igenom allt och tar ställning till om man godkänner valberedningens förslag, godkänner verksamhetsberättelsen liksom den den ekonomiska redogörelsen och tar ställning till om man vill ge styrelsen ansvarsfrihet för år 2020. Jag ser fram mot att få svar från er antingen per mail eller ett godkännande på papper som man skickar i medföljande kuvert. Tack!

Jag ser fram mot våren med tillförsikt då vi kan mötas igen. Så snart vi får klartecken kommer våra studiecirklar att uppta sin verksamhet, liksom RPG träffarna. Tills dess får vi mötas vid vandringarna och utomhusverksamhet.   Åhusdagen liksom RPG universitetet är inplanerat till hösten. Vi hoppas kunna genomföra en höstresa som ersättning för vår inställda vårresa.

Kommunens fixartjänst fungerar, så behöver ni hjälp så tveka inte att ringa till kommunens reception. De som a rbetar inom fixartjänsten är instruerade att hålla avstånd och arbeta på ett coronasäkert sätt. Om vi inte använder oss av tjänsten finns risk att den läggs ner då den anses obehövlig! Likaså finns hjälp att få med inhandling av varor. Tyvärr ligger ITfixartjänsten nere under pandemin men vi hoppas den kommer igång igen snart.

Håll ut- det kommer en vår och kanske vi kan ses om några månader!

 

 

Hälsningar

Asta Carlsson ordf.